HOE WERKT HET

2023 VOLZET

afhaalpunt

oogstaandeel

12 maanden

Plukboerderij Zinckval

Zinkvalstraat 1

moment

deelnemers Zinckval

wie?


EKOS is een platform waar consumenten en landbouwers/producenten elkaar kunnen vinden.

De landbouwer/producent geeft aan wat zij/hij aanbiedt en hoeveel er kan gedeeld worden met de deelnemende consumenten (deelnemers). Op basis van die informatie worden er oogstaandelen of productabonnementen voorgesteld door de boer/producent en de frequentie waarop dit product kan afgehaald worden.

EEN OOGSTAANDEEL OF PRODUCTAANDEEL VOOR EEN PERIODE VAN 1 JAAR OF EEN AANTAL MAANDEN

Groenten, de deelnemer kan 24/7 zelf oogsten op het veld voor een jaarlijks oogstaandeel. Je kan eenmaal per jaar intekenen (dec-ma) en is voor dit jaar volzet, maar ondertussen kan je je wel melden om op de wachtlijst voor het volgende seizoen te staan. Aan te raden, want snel volzet !

afhaalpunt

meerdere

Plukboerderij Steenwinkelstr.499

moment

iedereen

wie?

Zwammen, de deelnemer kan wekelijks of tweewekelijks ( naar keuze) zijn  zwammen komen ophalen op een afhaalpunt. Er zijn meerdere opstartmomenten per jaar. Schrijf je in als je interesse hebt.

Er is momenteel 1 afhaalpunt voor oesterzwammen en shi-itakes: plukboerderij Schelle

Tijdelijk niet beschikbaar maar meld je toch aan zodat we je in de toekomst kunnen verwittigen.

plukboerderij Zinkvalstraat 1

afhaalpunt

meerdere

Plukboerderij Steenwinkelstr.499

moment

meerdere

Plukboerderij Zinckvalstraat 1

iedereen

wie?

deelnemers Zinckval

Eieren  de deelnemer kan wekelijks of tweewekelijks ( naar keuze) zijn eieren  komen ophalen op een afhaalpunt. Er zijn meerdere opstartmomenten per jaar. Schrijf je in als je interesse hebt.

Er zijn momenteel 2 afhaalpunten voor eieren: plukboerderij zinkval (enkel voor plukkers), plukboerderij Schelle. Binnenkort ook in Forestree

afhaalpunt

meerdere

Plukboerderij Steenwinkelstr.499

moment

iedereen

wie?

Rundsvlees: een aantal maal per jaar wordt er samen alle geinteresseerde een rund betaald, dat de veehoudster heeft opgekweekt en dat klaar is voor de slacht. Een deel is dan tussen 8-10 kg vlees, naargelang het gewicht van het dier. Heb je hiervoor interesse? Schrijf je dan in zodat je verwittigd wordt wanneer er een koe zal worden geslacht. Afhalen kan op de Plukboerderij Schelle

afhaalpunt

meerdere

Forestree   Steenwinkelstr.261

moment

iedereen

wie?

Varkens- en Lamsvlees: een aantal maal per jaar is er een aanbod van een aantal dieren. Je kan intekenen voor een pakket van 4-5 kg voor het varken en een half of kwart schaap voor de schapen.

Heb je hiervoor interesse? Schrijf je dan in zodat je verwittigd wordt wanneer er een koe zal worden geslacht. Afhalen is bij Forestree of Plukboerderij Schelle, dat wordt gecommuniceerd.

afhaalpunt

meerdere

Plukboerderij Steenwinkelstr.499

moment

iedereen

wie?

Vleeskippen: een aantal maal per jaar zijn er vleeskippen beschikbaar, Heb je hiervoor interesse? Schrijf je dan in zodat je verwittigd wordt wanneer er de kippen kunnen worden afgehaald.

afhaalpunt

2 maandelijks

Plukboerderij Steenwinkelstr.499

moment

iedereen

wie?

EEN TWEEMAANDELIJKSE SAMENAANKOOP VAN DIVERSE PRODUCTEN

Elke 2 maanden houden we een samenaankoopmoment, waar je een aantal producten kan afhalen, die we bij andere producenten bestellen om ons aanbod te vervolledigen. Deze producten kopen we zo veel mogelijk in bulk aan om verpakking en afval te vermijden en een prijsvoordeel te hebben.

Het gaat over granola, thee, biobieren, honing, bloem en meel, aardappelen, … van lokale producenten.

Ook havervlokken, pitten en zaden, rijst,…van biologische oorsprong in bulk.

Er is telkens een deadline om te bestellen en een moment om af te halen. (enkel voor deelnemers oogstaandeel groenten)

: